Συνάντηση Αλεξανδρουπόλεως με μέλη της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας

diplomatiki

Με μέλη της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Απριλίου 2014, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιείται στην περιοχή της Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες των φοιτούντων στην Διπλωματική Ακαδημία, οι οποίοι εκπαιδεύονται τόσο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δημόσιας διοίκησης και διπλωματικής πρακτικής όσο και σε θέματα οικονομικής και εμπορικής διπλωματίας.

Στα καθήκοντα των μελών της Διπλωματικής Ακαδημίας περιλαμβάνεται και η επιμόρφωση του προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για Έλληνες και αλλοδαπούς σχετικά με θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εξωτερικών για υπαλλήλους άλλων Υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών.

Ο Μητροπολίτης αφού καλωσόρισε τους μελλοντικούς διπλωμάτες της χώρας μας, αναφέρθηκε στην γνωστή «ιδιαιτερότητα» της Θράκης μας, επιμένοντας στην «εν γένει αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών των κατοίκων με διαφορετικό θρήσκευμα.

Είμαστε η περιοχή, μιας χώρας, η οποία – δεν θα πρέπει να το ξεχνούμε, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα των τελευταίων ετών – ανήκει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, σίγουρα, αποτελούμε ένα παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης, πάντοτε, βέβαια, με την προοπτική βελτίωσης και επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Και η συμβολή του διπλωματικού σώματος αποτελεί ένα από τα βασικότερα εφόδια της χώρας μας σε μια τόσο σοβαρή προσπάθεια για το παρόν και το μέλλον των κατοίκων της».

Τα μέλη της Διπλωματικής Ακαδημίας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συνομιλήσουν με τον Μητροπολίτη, τον οποίο ευχαρίστησαν - μεταξύ άλλων - και για το αναμνηστικό δώρο που τους προσφέρθηκε εκ μέρους της Μητροπόλεως.

Εμφανίσεις: 40604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!