Μαθητές Γ' Λυκείου στον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

lykeio

Με έναν διαφορετικό τρόπο “πέρασε” η ώρα των μαθητών της τρίτης τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρουπόλεως.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Απριλίου 2014, επισκέφθηκαν το Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο και έπειτα από μία σύντομη ξενάγηση στους χώρους των γραφείων της Μητροπόλεως, συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, οποίος τους υποδέχθηκε με χαρά, βέβαιος για ακόμη μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπως είναι πάντοτε οι συζητήσεις με νέους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της συνομίλας αναπτύχθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική ζωή, με τον Σεβασμιώτατο να δίνει απαντήσεις στις όποιες απορίες είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε θέματα θεολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτά προκύπτουν είτε από την διδασκαλία του μαθήματος στο σχολείο, είτε από τις προσωπικές αναζητήσεις και τους προβληματισμούς του καθενός.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στα παιδιά να βιώσουν με πνευματικότητα και κοντά στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, την Μεγάλη Εβδομάδα και να γιορτάσουν απόλυτα προετοιμασμένοι το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού μας.

Επίσης, τους έδωσε την ευχή και την ευλογία του, ώστε να έχουν την απαιτούμενη δύναμη και να αντεπεξέλθουν στην μελέτη το επόμενο διάστημα, για την είσοδο τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Εμφανίσεις: 44319
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!