Διδυμοτείχου: Σε κάθε εποχή χρειάζεται ο λαός να έχει μόρφωση «κατά Θεόν» (ΦΩΤΟ)

d5

«…Σε κάθε εποχή χρειάζεται ο λαός να έχει μόρφωση «κατά Θεόν», γυμνασμένες πνευματικές αισθήσεις, καθαρή καρδιά και φωτισμένο νου. Τότε «δε θα άγεται και δε θα φέρεται» από διεφθαρμένους ηγέτες με εγκόσμιες βλέψεις. Θα ακολουθεί τον Χριστό με κλάδους βαΐων τις αρετές, μέχρι το Σταυρό και έτσι θα μετέχει και στη χαρά της Αναστάσεως. Θα αναγνωρίζει τη δύναμη της αγάπης του Σταυρωμένου Βασιλιά και θα τον μιμείται στη ζωή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός μας στο κήρυγμά του επί τη εορτή της Κυριακής των Βαΐων, την Κυριακή 13 Απρίλιου ε.ε. στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Σουφλίου όπου ιερούργησε.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν η ευρωβουλευτής κ. Λίζα Βοζεμπεργκ, ο βουλευτής Έβρουκ. Αλεξ. Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεω. Λιάκος και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε τα βάϊα των φοινίκων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ορεστιάδος.

Την προηγούμενη, Σάββατο του Λαζάρου, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε εκδήλωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ορεστιάδος, ο χορός του οποίου απέδωσε απάνθισμα βυζαντινών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος.

d1

d2

d3

d4

d6

Εμφανίσεις: 45158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!