Φθιώτιδος: ''Να μείνουμε εδραίοι και αμετακίνητοι στο Ευαγγέλιο''

nlamia2

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων.

Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, στο πρόσωπο του οποίου προτυώνεται ο Χριστός.

Ότι έπαθε ο Ιωσήφ το έπαθε και ο Χριστός. Επωλήθη ο Ιωσήφ στη χώρα της Αιγύπτου και εμεγαλύνθη, επωλήθη ο Χριστός από τους ομοφύλους του και άνοιξε την Βασιλεία Του.

Η εκκλησία μας δια του Ιωσήφ του Παγκάλου προβάλει και βάζει ως θεμέλιο την καθαρότητα. Θα υπάρξουν πτώσεις, αλλά υπάρχει η διόρθωσις δια του λουτρού της παλιγγενεσίας, που είναι η μετάνοια.

Βέβαια θα πρέπει όλοι μας να πάμε αντίθετα στο ρεύμα. Είναι να τρελαίνεται ο Χριστιανός από όσα υφαίνονται εναντίον του Ευαγγελίου και ιδίως εναντίον της αγνότητος.

Υπάρχουν όμως οι αγνοί άνθρωποι και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν, παρά την προβολή της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τις δεσμεύσεις της ηθικής και του Ευαγγελίου.

Πρέπει να ενισχυθούμε στις αρχές του Ευαγγελίου. Να μείνουμε εδραίοι και αμετακίνητοι στο Ευαγγέλιο και στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως αυτή έχει ποτίσει την παράδοσή μας και την ζωή μας. Αυτή είναι η περιουσία μας και αυτή η περιουσία θα μας σώσει.

nlamia1

nlamia3

Εμφανίσεις: 37096
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!