Ανακοίνωση της Ι.Μ. Ναυπάκτου προς αποκατάσταση της αλήθειας

naupaktoy2Για λόγους ποιμαντικής ευθύνης αποστείλαμε στην ιστοσελίδα σας (Romfea.gr) ανακοίνωση με τίτλο ¨Ανυπόστατες ¨ιερουργίες¨ από καθηρημένο Κληρικό¨, γνωστοποιώντας ότι ο τελικώς καθαιρεθείς και επαναφερθείς στην τάξη των μοναχών Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, κατά προκλητική παράβαση των ιερών Κανόνων και του Νόμου, ενώ ¨δεν δύναται να επιτελή οποιοδήποτε Ιερατικό έργο και στερείται οποιουδήποτε τίτλου και τιμής αρμόζει στους Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας¨, τέλεσε πρόσφατα ¨λειτουργία¨ σε Ναό της πρ. Μονής Μεταμορφώσεως και δημοσίευσε ¨πρόγραμμα ακολουθιών Μ. Εβδομάδος¨, ενημερώναμε δε ότι ¨κάθε «ιεροπραξία» ή «ιερουργία» ή «ακολουθία» ή «μυστήριο» ή «λειτουργία» που τελούν ανίεροι ή καθηρημένοι μοναχοί ή λαϊκοί... είναι εντελώς ανυπόστατα¨ και έχουν κανονικές και σωτηριολογικές συνέπειες για τους πιστούς που συμμετέχουν σε αυτές.

Ακολούθως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας κείμενο του Ιγνατίου Σταυροπούλου με τίτλο ¨Ομολογία αντί απολογίας¨ με εισαγωγή από τον υπεύθυνο αυτής στήν οποία κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφ´ ενός μεν ο καθαιρεθείς μοναχός εξονομάζεται με το εκκλησιαστικό οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη, αφ´ ετέρου δε χαρακτηρίζεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ προφανώς ουδεμία σχέση έχει με αυτό, αφού όπως και ο ίδιος ο καθαιρεθείς συνομολογεί αποτελεί την απολογία του ενώπιον του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου, η οποία κρίθηκε παντελώς αβάσιμη και απερρίφθη ομοφώνως από το τελευταίο.

Η απλή επισκόπηση της ανακοίνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως σε σχέση με το υβριστικό, ψευδές και συκοφαντικό κείμενο του καθηρημένου μοναχού Ιγνατίου Σταυροπούλου, καταδεικνύει ότι το τελευταίο σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθή ως ¨απάντηση¨ στην ως άνω ανακοίνωση, όπως θέλει να το χαρακτηρίζη ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας σας, ο οποίος αναδημοσιεύοντας το ψευδές, υβριστικό και συκοφαντικό αυτό κείμενο και αποδεχόμενος έτσι το περιεχόμενό του φέρει αυτοτελή ηθική, δημοσιογραφική και νομική ευθύνη.

Όσον αφορά την εμμονή του καθηρημένου μοναχού Ιγνατίου Σταυροπούλου στους ψευδείς, υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του σε βάρος του Μητροπολίτου Ναυπάκτου, ιδία δε για δήθεν ¨οικονομικές απαιτήσεις του για προμήθειες, από το έργο του Ξενώνα, που έχτιζε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στη Μονή¨, ο καθηρημένος μοναχός θα δώση λόγο ενώπιον της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης.

Εδώ μόνον σημειώνεται προς αποφυγήν πεπλανημένων εντυπώσεων, ότι:

α) τον Ξενώνα δεν τον έχτισε το Υπουργείο Εθν. Οικονομίας στην πρ. Μονή, αλλά η τελευταία με επιχορήγηση του Υπουργείου, η οποία εκρίθη πολλαπλώς παράνομη και ήδη αποφασίσθηκε η επιστροφή του ποσού που υπερβαίνει σήμερα τα 1,5 εκατομ. ευρώ, γεγονός που αποκρύπτει παραπλανητικά ο καθηρημένος μοναχός, και βεβαίως ο Μητροπολίτης που διέγνωσε από την αρχή το πρόβλημα δεν θέλησε να το καλύψη, γι αυτό και συκοφαντείται μέχρι σήμερα, και

β) ο ίδιος ο καθηρημένος μοναχός στο πρόσφατο από 4-4-2014 έγγραφό του προς τον Μητροπολίτη του και στα πλαίσια της εφαρμογής παρεπίμπτουσας απόφασης του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου δήλωνε ενυπογράφως ότι: ¨καθιστώ και σήμερα, ενώπιόν Σας, με το παρόν, σαφές, ξεκάθαρο και απολύτως ειλικρινές, προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων και παρανοήσεων, ότι ουδέποτε υπονόησα, ούτε και πιστεύω, ότι εσείς προσωπικά και από ιδιοτέλεια οικονομικής φύσεως, κινηθήκατε εναντίον της Αδελφότητος Μεταμορφώσεως¨.

Παρακαλούμε για την δημοσίευση της παρούσας, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Σημείωση Romfea.gr: Σας ενημερώνουμε ότι η Romfea.gr είναι Πρακτορείο Εκκλησιατικών Ειδήσεων και είναι υποχρεωμένο να δημοσιεύσει απάντηση της θιγόμενης πλευράς.

Επίσης θεωρούμε άκομψο Μεγάλη Εβδομάδα η Μητρόπολη να προβαίνει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Τέλος η Ι.Μ. Ναυπάκτου να δει την παρακάτω φωτογραφία από το προσωπικό ιστολόγιο του Ιγνάτιου Σταυρόπουλου, που έχει τον τίτλο (Αρχιμανδρίτης) και να κάνει τα παράπονα στην Google.

Καλό Πάσχα και καλή φώτιση σε όλους μας.

21

22

Εμφανίσεις: 69271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!