Η Περιφορά του Επιταφίου στο Αργοστόλι

epitafios argostoli 3

Παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Mητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι η κορύφωση του Θείου Δράματος με την ακολουθία του Επιταφίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλεισαν το χώρο του Ναού και αφού παρακολούθησαν με ευλάβεια τα εγκώμια του επιτάφιου θρήνου, με τους κατανυκτικούς ύμνους της οικογένειας Καραβιώτη, στη συνέχεια ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του Αργοστολίου.

Η πομπή ξεκινώντας από τον Mητροπολιτικό Ναό διέσχισε τον παραλιακό δρόμο της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως του Αργοστολίου και την παρουσία πλήθους πιστών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής οι μπάντες της Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς και της Φιλαρμονικής Διονύσιος Λαυράγκας παιάνιζαν πένθιμα, στο ίδιο μήκος κύματος με την ιερότητα της ημέρας, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που κατά μήκος του δρόμου με αναμμένα κεριά, ανέμεναν την έλευσή της.

epitafios argostoli 4

Εμφανίσεις: 34545
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!