Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

img 7020

Με λαμπρότητα και την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και πλήθους πιστών, τελέσθηκε η ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Στην Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, η οποία ανεγνώσθη σε όλους τους Ναούς τονίσθηκε ότι όλοι οι πιστοί καλούμεθα σήμερα να παρακαθήσωμε στην Πασχαλινή Τράπεζα, στην οποία «Χριστός τό καινόν Πάσχα, τό ζωόθυτον θῦμα, ἀμνός Θεοῦ ὁ αἴρων τήν ἁμαρτίαν κόσμου».

Σ΄ αυτή την Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας μας καλεί ο Χρυσορρήμων Ιωάννης με τον Κατηχητικό λόγο:

«Ἡ τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες. Ὁ μόσχος πολύς, μηδείς ἐξέλθῃ πεινῶν. Πάντες ἀπολαύσατε τοῦ συμποσίου τῆς πίστεως...».

Αυτήν την ιερή σωστική παράδοση επί δύο χιλιάδες χρόνια συνε­χί­ζου­με εμείς οι χριστιανοί και στην φωτόλουστη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά χιλιάδες προσέρχονται οι πιστοί και μεταλαμβάνουν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού για να ζήσουν μαζί Του την νέα ζωή της Αναστάσεως.

Μόνο έτσι βιώνεται το Πάσχα. Χωρίς την βρώση του Πασχαλίου Αμνού, του Ιησού Χριστού, δεν υπάρχει διάβαση από τη λύπη στη χαρά και από το σκοτάδι στο φως.

Μένει η εορτή του Πάσχα μια εντυπωσιακή και φαντασμαγορική εορτή με μόνο εξωτερικό περιεχόμενο χωρίς καν να αγγίζει την ψυχή μας και να αλλάζει τη ζωή μας.

Το Πάσχα αναιρεί την λύπη. Κάθε λύπη, κάθε πόνο, κάθε θλίψη, κάθε δοκιμασία ο Ιησούς Χριστός τους δίδει άλλο νόημα.

Αφού Αυτός ενί­κη­σε τον θάνατο και την αμαρτία, δεν ημπορεί να διαλύσει τον κουρνια­χτό, που αφήνει στο πέρασμά του ο θάνατος και την δυσωδία, που προ­καλεί η αμαρτία;

Λοιπόν δεν θα πρέπει να μένουμε ακόμα στη θλίψη της Σταυρώσεως.

img 7011

img 7485

img 7013

img 7032

img 7036 0

img 7472 1

img 7531

img 7554

img 7561

img 7579

Εμφανίσεις: 41255
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!