Ο Μητροπολίτης Κίτρους στη Βαρνάβειο βιβλιοθήκη Κατερίνης

barna-4

Την πρώτη του επίσκεψη στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη Κατερίνης πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, στα πλαίσια της ενημέρωσής του από της αναλήψεως των ποιμαντικών καθηκόντων του.

Η Βαρβάβειος Βιβλιοθήκη Κατερίνης ιδρύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο το 1995, με την ευκαιρία συμπληρώσεως της 10ετούς αρχιερωσύνης του και προς τιμήν του προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτη Βαρνάβα (1954-1985).

Στεγάζεται στον α΄ όροφο πολυόροφου ιδιόκτητου κτιρίου της Ιεράς Μητροπόλεως (Εθνικής Αντιστάσεως 31-Ηφαίστου).

Λειτουργεί με βάση ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας, εγκεκριμμένο από την Ιερά Σύνοδο και δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Περιλαμβάνει βιβλιοστάσιο 15.000 τίτλων, αναγνωστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων. Διευθυντής είναι ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ενώ υπεύθυνος λειτουργίας ο Αθανάσιος Μπλάντζας, καθηγητής θεολόγος Μ.Ε.

Κατά την επίσκεψή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ενημερώθηκε για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, καθώς και για τις δυνατότητες επεκτάσεως των χώρων και των δραστηριοτήτων της.

barna-2

barna-1

barna-3

Εμφανίσεις: 49721
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!