Κυριακή του Θωμά στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ι.Μ. Χαλκίδος

ekl1

Στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιερά Μητροπόλεως Χαλκίδος εορτάσθηκε όπως κάθε χρόνο, επί σειρά ετών η Κυριακή του Θωμά την 27η Απριλίου 2014.

Το πρωί, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο συμπαραστατούμενο από τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τον Αρχ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, Διευθυντή του γηροκομείου και τον Αρχιμ. Ιάκωβο Φραγγιαδάκη στο κατάμεστο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος στον περίβολο του Γηροκομείου. 

Σύμφωνα με παλαιά παράδοση θέλει αυτή την Κυριακή να πανηγυρίζει το Γηροκομείο και να τιμώνται ιδιαιτέρως οι κτήτορές του, οι ευεργέτες και δωρητές του, αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες που βοηθούν καθημερινά στο σημαντικό έργο που το Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας επιτελεί.  

Όπως πάντα, ιδιαίτερη και με νόημα ήταν η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος επεσήμανε την προσφορά του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, μια προσφορά σπουδαία, σεμνή και ιδιαίτερα ουσιαστική, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή, το προσωπικό, και τους εθελοντές.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιερά Μητροπόλεως Χαλκίδος λειτουργεί από το 1971 και από τότε αγκαλιάζει, φροντίζει, εξυπηρετεί και αναπαύει τους συμπαθείς γέροντες αμφοτέρων φύλων που καταφεύγουν σ’ αυτό, ως εις ασφαλές λιμάνι και σίγουρο αγκυροβόλι της δύσεως του βίου τους.

ekl2

Εμφανίσεις: 35483
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!