Εορτασμός της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασία (ΦΩΤΟ)

DIM 9450

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, την Δευτέρα του Θωμά, οι Μονεμβάσιοι τίμησαν την Πολιούχο τους, την Παναγία τη Χρυσαφίτισσα.

Αρκετοί προσκυνητές από τη Μονεμβασία μα και από τη γύρω περιοχή κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα τους ναούς, για να προσκυνήσουν τη Θαυματουργό Εικόνα Της, να απευθύνουν την προσευχή τους, να προσφέρουν το τάμα τους, να Την ευχαριστήσουν.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή του Θωμά, τελέστηκε στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Παναγίας της Χρυσαφιτίσσης, Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα συμπαραστατούμενου απο τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, απο τον βοηθό Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο και από πλειάδα ιερέων της ευρύτερης περιοχής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε Ιερά Παράκληση στην Παναγιά μας και έπειτα ο Όρθρος και η Νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Νωρίς το πρωί της κυριωνύμου ημέρας μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας στο Μητροπολιτικό Ναό του Ελκομένου Χριστού, όπου τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλεστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ Θεόκτιστος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος μέσα στις δρομικές και τα καλντερίμια της Βυζαντινής καστροπολιτείας.

Ο Μητροπολίτης περαίνοντας ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και τις Αρχές της περιοχής για τη συμμετοχή, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μονεμβασιας και εφημέριο Μονεμβασίας π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό και το Εκκλησιαστικό Συμβουλιο για την άρτια οργάνωση και ευταξία της όλης πανηγύρεως.

Τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα σύσσωμες οι Αρχές του τόπου και οι τοπικοί άρχοντες έδωσαν το ¨παρών¨.

Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ Αθανασίος Δαβάκης, η Βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Περιφερειάρχης Πελοπόννησου κ Πέτρος Τατουλης, η Αντιπεριφερειάχρης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής , ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Γιάννου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ. Τσολομύτης, ο Λιμενάρχης Μονεμβασίας κ. Περδίκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ Πέτρος Μισθός.

DIM 9254

DIM 9265

DIM 9358

DIM 9387

DIM 9401

DIM 9469

Εμφανίσεις: 52639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!