Ο Μητροπολίτης Κίτρους κοντά στους μαθητές

IMG 0083

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεών του, επισκέφθηκε πρόσφατα δυο σχολικές μονάδες της Κατερίνης.

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου, πρώτη ημέρα των μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα, επισκέφθηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στο οποίο πρόσφατα εγκαινιάσθηκε μαθητική βιβλιοθήκη.

Ο Σεβασμιώτατος δώρησε μία πλήρη σειρά εκκλησιαστικών εικονογραφημένων βιβλίων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Η παράδοση των βιβλίων έγινε με την παρουσία των μαθητών της στ΄ δημοτικού και μελών του διδακτικού προσωπικού.IMG 0145

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά να αφιερώνουν πολύ χρόνο για τα σχολικά μαθήματα, λίγο χρόνο για τη μελέτη εξωσχολικών βιβλίων και τον λιγότερο δυνατό χρόνο για ενασχόληση με το internet και facebook.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Χρήστος Τάκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την προσφορά των βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη καθώς και για τους εποικοδομητικούς λόγους του.

Την Τετάρτη 30 Απριλίου επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή Δημήτριου Κυριακού.

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ομιλία με προβολή στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου, παρουσία του Διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Ιωάννη Καζταρίδη και της Προεέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελένη Μπαλούκα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Μητροπολίτη.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο μαθητής και Πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου Παναγιώτης Σάκκουλας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και του δώρησε μια χειροτεχνία των μαθητών.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε γνωριμία με τα μουσικά σύνολα του σχολείου, την ορχήστρα έντεχνης μουσικής, τη χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής, τις χορωδίες βυζαντινής μουσικής και την ορχήστρα παραδοσικών οργάνων.

Ο Σεβασμιώτατος, εντυπωσιασμένος από τη λειτουργία των μουσικών συνόλων, ευχαρίστησε για την πρόσκληση, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει στους αρμόδιους για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείου.

Επίσης, πρότεινε οι βυζαντινές χορωδίες του σχολείου να ψάλουν στη βραδινή θ. λειτουργία, που θα τελεστεί στα τέλη Μαΐου στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως με την ευκαιρία λήξης των μαθημάτων και έναρξης των σχολικών εξετάσεων.

40430 001

Εμφανίσεις: 44117
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!