Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγ. Αθανασίου στον Παλαμά

palamas-3

Για την Romfea.gr, Ευάγγελος Σαμαράς

Τη μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εόρτασε ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων με θρησκευτικές εκδηλώσεις στους εορτάζοντες Ιερούς Ναούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη συνοικία "Ρούμ" της πόλης του Παλαμά.

Κατά τη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παλαμά Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Μπάμος, καθώς και αρκετοί ιερείς της γύρω περιοχής.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Παλαμά και στο προαύλιο του ναού τελέστηκε η Αρτοκλασία.

Παρόντες η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Παλαμά Κώστας Πατσιαλής καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς.

(ΦΩΤΟ | Δημήτρης Καραγιάννης)

palamas-1

palamas-2

palamas-4

palamas-5

palamas-6

palamas-7

palamas-8

Εμφανίσεις: 76418
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!