Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

ana2

Επί τω εορτασμώ της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν αγιοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, πανηγύρισαν οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Χιονάδων, Νεοχωρίου, Πτελέας, Ελληνοχωρίου, Νέας Ορεστιάδος, Μεγάλης Δοξιπάρας, Ελαίας, Λαβάρων, Λάδης, Ζὠνης και Ασπρονερίου, καθώς και ενοριακά Παρεκκλήσια στην συνοικία Πυροστιάς Διδυμοτείχου και Δαδιάς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στην ακριτική περιοχή μας ιδιαιτέρως τιμάται ο άγιος και οι πιστοί μας τον ευλαβούνται καθόσον κατά την παράδοση ο άγιος οδεύων προς τη Σαρδική (Σόφια) για να λάβει μέρος στη Σύνοδο που έγινε εκεί το 347 πέρασε από την περιοχή του Έβρου και απήλλαξε με θαυμαστό τρόπο τους κατοίκους από τις καταστροφές που προκαλούσε στη γεωργία λοιμός.

Ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στη φερώνυμη ενορία Φτελιάς, του πρώην Δήμου Τριγώνου, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της ενορίας Νεοχωρίου Ορεστιάδος και το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στην φερώνυμη ενορία Ασπρονερίου, του τέως Δήμου Μεταξάδων.

ana1

ana3

ana4

Εμφανίσεις: 64077
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!