Εορτή Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου στην Ι.Μ. Θηβών (ΒΙΝΤΕΟ)

dom

Το Θείον βλάστημα της Βοιωτίας και θαυματουργό ασκητή, τον Όσιο Σεραφείμ το Δομβοΐτη τιμά και εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία στο μοναστήρι του, που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Δομβούς αλλά και στους ναούς που φέρουν το όνομά Του.

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Σεραφείμ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθη πιστών συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη Τιμία Κάρα Του και να συμμετάσχουν στην ολονύκτια Ιερά Αγρυπνία κατά το Μοναχικό Τυπικό, που ξεκίνησε το εσπέρας της Δευτέρας 5 Μαΐου και τελείωσε με Θ. Λειτουργία το πρωί της Τρίτης 6 Μαΐου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ενώ στον Όρθρο και στη Θ.Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνάτιος.

Η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ τιμήθηκε και στο χωριό Διόνυσος, το οποίο εξ ολοκλήρου είναι χτισμένο σε κτήμα της Μονής Οσίου Σεραφείμ, που δωρήθηκε από τη Μονή για την εγκατάσταση των κατοίκων. Δείγμα τιμής, ευγνωμοσύνης και ευλάβειας των κατοίκων του Διονύσου προς τον Όσιο Σεραφείμ ήταν η ανέγερση περικαλλέστατου Ναού, τον οποίο αφιέρωσαν στον Προστάτη Άγιο τους Όσιο Σεραφείμ διακοσμώντας εσωτερικά κάθε σπιθαμή του με θαυμάσιες τοιχογραφίες, ώστε σήμερα να αποτελεί έναν από τους ωραιότερους ενοριακούς ναούς της επαρχίας μας. Να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός ενοριακός Nαός της Βοιωτίας που είναι αφιερωμένος στον Όσιο Σεραφείμ.

Έτσι την παραμονή της εορτής έγινε πανηγυρικός Eσπερινός και λιτάνευση της εικόνας του Οσίου με τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Καμπίων π. Νεκταρίου, ιερέων της επαρχίας μας και πλήθους πιστών. Το πρωί της Τρίτης 6 Μαΐου τελέστηκε Αρχιερατική Θ.Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Μονής Καμπίων π. Νεκταρίου, του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα, ιερέων της περιοχής και όλων των κατοίκων του χωριού. Ο Σεβ. κ. Γεώργιος ευχήθηκε σε όλους τους κατοίκους Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και ο Όσιος Σεραφείμ να αποτελεί τον προστάτη και οδηγό της ζωής τους.

Εμφανίσεις: 64348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!