Εορτή του Αγίου Νείλου του Κυνουριέως στην Ι.Μ. Μαντινείας

neilos4

Σήμερα Τετάρτη 7η Μαΐου 2014, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιωμένος εκ πολλών Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και της γύρω περιοχής, προεξήρχε στη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία τελέσθηκε προς τιμή και μνήμη του ο Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη.

Στο μεστό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανάφερε χαρακτηριστικά: « Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ο Αγ. Πέτρος της Κυνουρίας, η Ιερά Μονή Μαλεβής, ο Πειραιάς και σύμπασα η χριστιανοσύνη εορτάζουν πανδήμως την εορτή της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου.

Επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή που ο εορταζόμενος Άγιος κατάγετε από το χωριό αυτό. Εν συνεχεία τόνισε στο θεοφιλές ποίμνιο της Εκκλησίας μας ότι ο Άγιος Νείλος άστραψε και έλαμψε στην επίγειο ζωή του με αστραπές αρετών και λάμψεις χαρίτων και ευλογιών, γέγονε δοχείο καθαρό της χάριτος του Αγίου Πνεύματος και παρότρυνε τον πιστό λαό και του Άρχοντες του τόπου πως και εμείς που είμεθα συμπολίτες του Αγίου πρέπει να τον μιμηθούμε και να καθαρίσουμε τις ψυχές μας από τα πάθη και τα λάθη για να λάβουμε την ευλογία του θεού, διότι οι καθαροί τη καρδία τον Θεόν όψονται...» ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Κλήρος και Λαός συμμετείχαν στην Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος και του Αγίου Λειψάνου του Οσίου Πατρός Νείλου του Μυροβλύτου, εντός του χωριού, ακριβώς στα βήματα που περπάτησε ταπεινά τα πρώτα του χρόνια της επιγείου ζωής του στον τόπο που γεννήθηκε.

neilos

neilos1

neilos2

neilos3

Εμφανίσεις: 60732
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!