Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στις Αλησμόνητες Πατρίδες (ΦΩΤΟ)

1

Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Καππαδοκία πραγματοποιήθηκε από 3ης έως 8ης Μαίου ε.ε. από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Της προσκυνηματικής εκδρομής ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι προσκυνητές στα πλαίσια της εκδρομής επισκέφθηκαν την Καισάρεια, την Σινασό, το Προκόπιο, όπου προσκύνησαν τον Ναό του Αγίου Γεωργίου και το σπίτι όπου έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, τα μοναστήρια και τις εκκλησίες στην κοιλάδα του Κοράματος, την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής και την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, την Καρβάλη όπου και ο Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τα μοναστήρια και τις εκκλησίες του φαραγγιού του Περιστρέματος, τη Μουταλάσκη, πατρίδα του Αγίου Σάββα, το χωριό Ποτάμια, πατρίδα του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, τη Νεάπολη (Νεβσεχίρ), πατρίδα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και άλλους τόπους λατρείας των Ορθοδόξων που έζησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1924.

Επιστρέφοντας οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν στην Προύσα, στα Μουδανιά και το Ναό του Αγίου Γεωργίου και τέλος στην Τρίγλεια και τους Ναούς της Παντοβασίλισσας, του Αγίου Βασιλείου και του Αγίου Στεφάνου.

Με αισθήματα βαθειάς συγκινήσεως οι εκδρομείς διερχόμενοι από τον Σαγγάριο ποταμό τέλεσαν τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Με πολλές εμπειρίες και με ανάμεικτα συναισθήματα οι εκδρομείς επέστρεψαν εις τα οικεία αινούντες και ευλογούντες τον Θεό "επί πάσι οις ήκουσαν και είδον".

DSCN0251

DSCN0308

DSCN0438

DSCN0445

DSCN0559

DSCN0588

DSCN4130

DSCN4200

DSCN4201

Εμφανίσεις: 63441
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!