Ποιμαντικές επισκέψεις Μητροπολίτη Κίτρους

sxoleia-1

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τη Δευτέρα 5 Μαΐου συμμετείχε σε δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Στηρίζω» των Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία με τη συμμετοχή μαθητών του Λυκείου Κονταριώτισσας και φοιτητών Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον υγιή να «μπει» στη θέση ενός ΑμΕΑ. Π.χ. να μετακινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο, να περπατήσει με κλειστά μάτια κρατώντας μπαστούνι τυφλότητας κ.ά.

Σκοπός της προσομοίωσης είναι η «βίωση» της καθημερινότητας των ατομων με προβλήματα όρασης ή κίνησης.

Ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με ολους τους συντελεστές της εκδήλωσης, συνεχάρη τον Σύλλογο για τις δραστηριότητες, καθώς και για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Τέλος, δήλωσε τη στήριξή του σε οτιδήποτε χρειαστεί και μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Σε συνέχεια της παραπάνω ποιμαντικής επικοινωνίας, την Παρασκευή 9 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Λύκειο Κονταριώτισσας, προκειμένου να συγχαρεί και να ευχαριστήσει την εκπαιδευτική αυτή κοινότητα για τη συμμετοχή της στην παραπάνω δράση.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Λυκείου μίλησε στους καθηγητές και τους μαθητές για την αγάπη προς τον πλησίον και την αλληλεγγύη, που έχουμε χρέος να δείχνουμε στον συνάνθρωπο.

Τέλος, μοίρασε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά της ποιμαντικής αυτής επισκέψεώς του.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας ένας μαθητής αγιογράφος δώρησε στον Μητροπολίτη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που φιλοτέχνησε ο ίδιος.

Εμφανίσεις: 59342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!