Ναό του Αγίου Εφραίμ εγκαινίασε ο Μαντινείας Αλέξανδρος

DSC 0436

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία των λιγοστών κατοίκων του χωριού Καράτουλα και άλλων ευσεβών Χριστιανών εκ των γύρω χωριών, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Ιερών Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Μάρτυρος Εφραίμ του Νεοφανούς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του Ναού, εξαιρέτως δε τον κ. Θεόδωρο και την κ. Ευαγγελία Λυμπέρη.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο Εικόνα του Αγίου Εφραίμ και μικρό τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία.

DSC 0246

DSC 0414

DSC 0387

DSC 0438

DSC 0480

DSC 0462

DSC 0272

Εμφανίσεις: 67165
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!