Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου στην Ι.Μ. Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

mytilini-4

Σήμερα Κυριακή του Παραλύτου επέτειος της διά του θαύματος του πολιούχου Μυτιλήνης Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου διασώσεως της πόλεως και νήσου μας από την πανώλη κατά το έτος 1832, πανηγύρισε ο ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Μυτιλήνης όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτο και ιερό σκήνωμα του Αγίου.

Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ὁ Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και κήρυξε το λόγω του Θεού, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Μηθύµνης κ. Χρυσοστόµου, Αυλῶνος κ. Χριστοδούλου καί του Ποιμενάρχου μας κ. Ιακώβου.

Κατά την σημερινή εορτή και μετά τον Όρθρο τελέσθηκε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπ. Μηθύμνης και συλλειτουργούντων των ιδίων Μητροπολιτών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και με την συμμετοχή των ιερέων της πόλεως και των πέριξ χωρίων τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Θεοδώρου ανά την πόλιν κατά την οποίαν ομίλησε στην προκυμαία, έπειτα από προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος.

mytilini-1

mytilini-2

mytilini-3

mytilini-5

mytilini-6

mytilini-7

mytilini-8

Εμφανίσεις: 67622
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!