Υποδοχή Τιμίας Κάρας στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

4

Για την Romfea.gr , Ευάγγελος Καρπαθάκης

Με την δέουσα τιμή τελέστηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Ραφαήλ εκ της Νήσου Λέσβου στο Λιμάνι του Πειραιά.

Την Τίμια Κάρα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στην προβλήτα του Λιμανιού, την οποία μετέφερε ο Αρχιμ. Ιάκωβος Πιτσίλκας με πλοίο συνοδευόμενο από σκάφη της Πυροσβεστικής που εκτόξευαν νερό κατά την Διάρκεια της μεταφοράς.

Στη τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Αθανάσιος Μπούσιος ο Αρχηγός Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος ο Β Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Βασίλης Σιέττος ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλειος Μιχαλολιάκος.

Επίσης το παρόν στην τελετή έδωσαν σχολεία του Δήμου, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι τρείς Μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας Λιμενικού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής αλλά και η Φιλαρμονική του Δήμου παρουσία πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως πρός τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκεί παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου Τελέστηκε Δοξολογία.

Και οι δύο Μητροπολίτες στους λόγους τους αναφέρθηκαν στον Βίο του Αγίου και στην εύρεση των Ιερών Λειψάνων κατά τον 15ο Αιώνα των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Ειρήνης και Νικολάου.

1

2

3

5

6

7

 

8

9

10

12

13

15

16

17

14

Εμφανίσεις: 97704
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!