Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Κίτρους

poma

Συνέχισε τις ποιμαντικές επισκέψεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Μαΐου:

Μετέβη στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρο ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Διοικητή Ταξιάρχου Ιωάννη Τζανιδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και οπλίτες του μεγάλου αυτού Στρατιωτικού Σχηματισμού, αναφέρθηκε στις αξίες της χριστιανικής ζωής και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση υγειών προσωπικοτήτων, ιδιαίτερα στην εποχή μας.

Ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την υποδοχή και διένειμε αναμνηστικά.

Παρέστη σε σχολική εκδήλωση που πραγματοποίησε το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «Εκάβη».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι αξιόλογες δραστηριότητες των μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η διευθύντρια του σχολείου Αικατερίνη Πιτσάβα-Διαμαντίδου καλωσόρισε τον Μητροπολίτη και του δώρησε έναν πίνακα, έργο μαθητή του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αξιόλογες δράσεις της και ευχαρίστησε τόσο για την θερμή υποδοχή όσο και για το ωραίο δώρο.

Υποσχέθηκε δε ότι θα επισκεφθεί και το σχολείο τον προσεχή Σεπτέμβριο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συμμετείχε σε επετειακή εκδήλωση στην Εταιρία Πιερικών Μελετών για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Ο Πρόεδρος της Εστίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης προέβη σε σύντομο απολογισμό των δράσεων, τόνισε τη διαχρονική σχέση της τοπικής Εκκλησίας με την Εστία καθώς και τη συμβολή των εκάστοτε Μητροπολιτών στην πρόοδο του πολιτιστικού και επιστημονικού έργου της.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και υποσχέθηκε να συνεχίσει την παράδοση των προκατόχων του, στηρίζοντας το έργο της Εταιρίας Πιερικών Μελετών.

poma1

Εμφανίσεις: 53573
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!