Λήξη κατηχητικών συναντήσεων στην Κατερίνη

katixitika-7

Το Σάββατο 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μεγάλη εορταστική εκδήλωση, με την ευκαιρία της λήξης των κατηχητικών συνάξεων που λειτούργησαν εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η εκδήλωση εφέτος φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Camping Olympus Zeus στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από κληρικούς και κατηχητές, μετέβησαν το πρωί με λεωφορεία, που δρομολογήθηκαν από τις ενορίες της Κατερίνης και πολλών κωμοπόλεων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα καλαθοσφραίρισης και ποδοσφαίρου 5Χ5, περιήγηση στο τοπικό άλσος κ.ά.

Στις 12.30 το μεσημέρι έλαβε χώρα η κεντρική εκδήλωση με την τέλεση και διανομή της αρτοκλασίας, μικρή συναυλία καλλιτεχνικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, απαγγελία ποιημάτων και διανομή αναμνηστικών.

Σε επίκαιρη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους 1.050 συμμετέχοντες, παιδιά και νέους, και ευχαρίστησε τους κληρικούς και τους κατηχητές για τη λειτουργία των κατηχητικών τμημάτων κατά τη χρονιά που κλείνει.

Κάλεσε όλους να κρατήσουν στην καρδιά τους τα θεία λόγια, που άκουσαν και διδάχθηκαν κατά τη λήγουσα κατηχητική περίοδο, υποσχέθηκε να συναντηθούν και πάλι στα πλαίσια των θερινών κατασκηνώσεων και προέτρεψε όλους να συμμετάσχουν και πάλι στις κατηχητικές συνάξεις, κατά την προσεχή χρονιά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στον χώρο προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, διερχόμενος οδικώς από την Πιερία, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση κληρικών και λαϊκών συνεργατών του κατηχητικού έργου, καταθέτοντας την πολυετή εμπειρία του και ανταλλάσσοντας σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με το ποιμαντικό και κατηχητικό έργο της Εκκλησίας.

katixitika-1

katixitika-2

katixitika-3

katixitika-4

katixitika-5

katixitika-6

Εμφανίσεις: 57925
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!