Η Εορτή της Αγίας Φωτεινής στην Κατερίνη

katr-2

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η εορτή της της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρήτιδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό Παραλίας Κατερίνης.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν και κληρικοί της Μητροπόλεως καθώς και ένας Ρώσος ιερέας από την Σιβηρία

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το "ύδωρ" της σημερινής ευαγγελικής περικοπής. Τόνισε μάλιστα την διαφορά μεταξύ "του υλικού ύδατος που ξεδιψά μόνο σωματικά και του ύδατος που προσφέρει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ξεδιψά τους πιστούς πνευματικά". "Ο λόγος του Θεού είναι το ύδωρ που δίδει πληρότητα στον άνθρωπο" είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την παρουσία του Ρώσου Ιερέα, όπως επίσης και άλλων σλαβόφωνων πιστών στο εκκλησίασμα και σε συνεχεία όσων εξήγγειλε στον ενθρονιστήριο λόγο του, ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών της τοπικής εκκλησίας για την ποιμαντική και λειτουργική εξυπηρέτηση των πολυάριθμων σλαβόφωνων τουριστών που κατακλύζουν τις ακτές τις Πιερίας κατά τους θερινούς μήνες.

katr-1

katr-3

katr-4

Εμφανίσεις: 56852
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!