Θεία Λειτουργία για τη λήξη του σχολικού έτους στην Κατερίνη

mathites-5

Θεία λειτουργία για τους Υποψηφίους των Πανελληνίων αλλά και των ενδοσχολικών εξετάσεων τελέστηκε τη Δευτέρα 19 Μαΐου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν κληρικοί της Μητροπόλεως.

Πλήθος μαθητών, αγοριών και κοριτσιών, γέμισαν τον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως. Παράλληλα, πολλοί γονείς συμμετείχαν στη λειτουργική σύναξη στον υπόγειο Ναό.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους νέους, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες τους.

Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι "Η ζωή είναι γεμάτη εξετάσεις. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, εξεταζόμαστε και κρινόμαστε καθημερινά."

Μεταξύ των άλλων υπενθύμισε ότι "τον Θεό δεν πρέπει να τον θυμόμαστε μόνο στις δυσκολίες, αλλά να τον έχουμε πάντοτε Κύριο της ζωής μας".

Μετά την απόλυση μοίρασε σε όλους ένα αναμνηστικό στυλό με μία εικόνα του Αναστάντα Χριστού.

Να σημειωθεί ότι κατά τη θ. λειτουργία έψαλλαν δύο χορωδίες καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, ενώ παρέστησαν ανώτερα στελέχη της Διεύθυνσης Β΄ θμιας Εκπαίδευσης.

mathites-1

mathites-2

mathites-4

mathites-3

Εμφανίσεις: 49573
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!