Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι.Μ. Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

100 2837

Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και προσκεκλημένων κληρικών άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελος και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη της εις βάθος σπουδής αλλά και αντικειμενικής αναφοράς στο πρόσωπο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Είναι γνωστή η ευνοϊκή στάση των Αγίων έναντι της Χριστιανικής πίστης, την οποία συνειδητά υπηρέτησαν. Στο τέλος μάλιστα απαρνήθηκαν και την αυτοκρατορική εξουσία και με μετάνοια βαπτίστηκαν και πορεύθηκαν χριστιανικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο π. Αλέξιος αναφέρθηκε στους συμβούλους, τους οποίους ο Άγιος Κωνσταντίνος σεβόταν και άκουγε με ταπείνωση και ιδιαιτέρως στον πνευματικό του Αγίου, τον Όσιο Κορδούης, μία προσωπικότητα αγιασμένη.

Ο Όσιος Κορδούης υπήρξε ομολογητής της πίστης μας, και η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του στις 27 Αυγούστου, την ίδια μέρα που εορτάζει και ο Άγιος Φανούριος.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρωτοσύγκελος ευχήθηκε να εμπνευστούμε όλοι από την στάση και το όραμα των εορταζομένων Αγίων και να ακούμε ο ένας τον άλλον: οι Κληρικοί τον Επίσκοπο, ο Επίσκοπος τους Κληρικούς, η Ιερά Σύνοδος τον Αρχιεπίσκοπο, ο Αρχιεπίσκοπος την Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας, οι λαϊκοί τους άρχοντες, οι άρχοντες να αφουγκράζονται τον λαό και ούτω κάθ’ εξής. Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε το αντίδωρο.

Το απόγευμα της Εορτής, με την τέλεση του Μεθεόρτιου Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους, συνεχίστηκαν κατά το πρόγραμμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως των Πολιούχων και Προστατών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. Να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες πλήθος προσκυνητών κατέκλυσαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

100 2834

100 2839

100 2840

100 2848

100 2850

 

Εμφανίσεις: 46900
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!