Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου σε ακριτικά χωριά (ΦΩΤΟ)

ak8

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πενταλόφου, του τέως Δήμου Τριγώνου, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, ιερούργησε την Κυριακή του Τυφλού, 25 Μαῒου ε.ε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς τους πιστούς μίλησε για το αιώνιο Φώς που είναι ο Χριστός και ευχήθηκε αυτό το Φώς να δίδει παρηγοριά και ελπίδα στους ακρίτες των συνόρων μας.

Ομοίως το Σάββατο 24 Μαῒου ε.ε ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ακατοίκητο πλέον χωριό της Γαλήνης, του τέως Δήμου Κυπρίνου, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους προσκυνητές, που είλκον την καταγωγή τους από τη Γαλήνη και τώρα μένουν εκτός αυτής, είπε ότι αυτή η λειτουργία είναι ένα μνημόσυνο στους προγόνους μας, που ήδη αναπαύονται στη Θριαμβεύουσα Εκκλησία.

ak1

ak2

ak2a

ak3

ak4

ak5

ak6

ak7

Εμφανίσεις: 47130
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!