Μνημόσυνο Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου

mn2

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και μνημόσυνο τελέστηκαν το Σάββατο 24 Μαΐου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού, για τη συμπλήρωση εννέα ημερών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου.

Στη Θ. Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Κίτρους κ. Γεώργιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος με έκδηλη συγκίνηση αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του αειμνήστου Μητροπολίτου Βασιλείου, που –κατά κοινή ομολογία- κατέστη αξιαγάπητος απ’ όλους.

Το γεγονός αυτό, τόνισε, φάνηκε από την αθρόα συμμετοχή ιεραρχών, του κλήρου και του λαού στη νεκρώσιμη ακολουθία του. Ευχήθηκε, τέλος, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του μετά των δικαίων.

Στη συνέχεια, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου, με την παρουσία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. π. Χαρίτωνα Τούμπα, των αδελφών και λοιπών συγγενών, των φίλων και συνεργατών του απελθόντος Ιεράρχου. Ακολούθησε τράπεζα, που παρέθεσε ο Καθηγούμενος π. Νικάνωρ Παπανικολάου και η εκλεκτή Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το 40ήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 21 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος.

mn1

mn3

Εμφανίσεις: 66013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!