Συνάντηση Μητροπολίτη Κερκύρας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο

dimar-kerk

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζο είχε το πρωί της Τρίτης 27 Μαΐου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του νέου δημάρχου. Ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη τον δήμαρχο για την εκλογή του και είχε μαζί του εκτενή συζήτηση σχετικά με την συνεργασία της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πυλώνες την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, την προαγωγή του πολιτισμού και το ευρύτερο κοινωνικό έργο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο δήμαρχο κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του και επεσήμανε ότι η Εκκλησία προσβλέπει στη συνεργασία, η οποία θα αποβεί προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Νικολούζος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως, τόνισε ότι του είναι γνωστό το έργο της τοπικής Εκκλησίας και επεσήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα αντλήσει εμπειρίες και κάθε τι άλλο χρήσιμο από τις δράσεις της Εκκλησίας, ώστε να δίδεται το μήνυμα της ενότητας που ο τόπος έχει ανάγκη και να βοηθηθεί ο άνθρωπος.

Τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο νέος δήμαρχος συμφώνησαν ότι οι θεσμοί υπάρχουν για να διακονούνται από τα πρόσωπα και ότι η ηθική ικανοποίηση από την επιτέλεση του καθήκοντος αποτελεί την βάση για την όποια προσπάθεια.

Εμφανίσεις: 40054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!