Εσπερινός της Αναλήψεως στη Νεστάνη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

SAM 0983

Γνωρίζουμε καλά ότι μετά το σταυρικό θάνατο του Κυρίου, ακολουθεί η Ανάσταση αυτού και μετά την ζωηφόρο Ανάσταση ακολουθεί η μεγάλη Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας.

Η Ανάληψη έπεται της Αναστάσεως. Έρχεται αμέσως μετά το τεσσαρακονθήμερο των εμφανίσεων του Κυρίου έμπροσθεν των μαθητών του. Ο Χριστός μας ανελήφθη εν δόξη εις τους ουρανούς.

«Ανέβη ο Θεός εν αλλαλαγμώ, Κύριος εν φωνή σάλπιγγος» ψάλουν οι Άγιοι Άγγελοι και διακηρύσσουν στα πέρατα της γης οι Προφήτες της Εκκλησίας μας. Χιλιάδες οι Αγιογραφημένες Ιερές Εικόνες που αποτυπώνουν το θαυμαστό γεγονός της Αναλήψεως και προσκυνούνται από τους χριστιανούς μας.

Σήμερα αυτήν την Μεγάλη Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την εόρτασε λαμπρά η Νεστάνη Μαντινείας στο ομώνυμο λόφο της Αναλήψεως (Πανηγυρίστρας), που εδώ και αρκετά χρόνια έχει υπό την προστασία του ο Προοδευτικό Σύλλογος Νεστάνης -1925-.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Ανήμερα δε θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος της Αναλήψεως με την συμμετοχή Κλήρου και Λαού.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε με ευλάβεια στην Ακολουθία του Εσπερινού. Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν Αρτοκλασία υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων των ευλαβών χριστιανών.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ευπρεπισμού και ανακαινίσεως του Εξωκκλησίου της Αναλήψεως γεγονός το οποίο έχει χαροποιήσει τα μέγιστα τούς όπου γης Νεστανιώτες που είτε εκ του υστερήματος τους είτε εκ του περισσεύματός τους συνδράμουν στο ευλογημένο έργο του Προοδευτικού Συλλόγου της Νεστάνης Μαντινείας.

Ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου, Παναγιώτης Μάνιος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την συμμετοχή του στην Εορτή ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρε,

Ευλαβές Ιερατείο ----Άρχοντες του τόπου ----Κυρίες και Κύριοι

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ στον Πανέμορφο λόφος της Πανηγυρίστρας ( τον ιστορικό -και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος λόφο ο οποίος παραχωρήθηκε στον Ιστορικό μας Σύλλογο με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 1963) για να εορτάσουμε με κάθε Λαμπρότητα την Ανάληψη του Κυρίου.

Ο Εορτάζων αυτός Ναός οικοδομήθηκε το 1930 από την οικογένεια Ξυνογαλά κάνοντας πράξη την τελευταία επιθυμία της κόρης τους Βακούλας.

Όπως αναγράφετε στην επιγραφή πάνω από την είσοδο του Ναού.

Ο Ιερός αυτός Ναός είναι παρεκκλήσι της Ενορίας της Νεστάνης και τα τελευταία χρόνια διακονείται με άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας & Κυνουρίας από τον Προοδευτικό Σύλλογο.

Όπως θα παρατηρήσατε η Αγιογράφηση που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια βρίσκετε σε εξέλιξη .

Ένα από τα επόμενα σχέδια του Συλλόγου (με την άδεια βέβαια της Ιεράς Μητρόπολης είναι και η αλλαγή της σκεπής).

Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά με υγεία.

Σεβασμιώτατε θα μου επιτρέψετε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης σαν ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό σας και επ’ ευκαιρίας της συμπληρώσεως των 30 χρόνων Αρχιερατείας σας, να Σας προσφέρουμε την εικόνα της Παναγίας της Γοργοεπηκόου που κοσμεί όπως είδατε τον Ναό.

Επίσης να Σας ευχηθούμε τα Έτη σας να είναι πολλά και να εορτάσετε τα 50 χρόνια Αρχιερατείας στο χώρο αυτό.

Έτη Πολλά.»

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι με Λαϊκοδημοτική Ορχήστα.

Φωτο+Βίντεο: arcadiaportal.gr

SAM 0956 0

SAM 0962 0

SAM 0963

SAM 0971 0

SAM 0976

SAM 0978

Εμφανίσεις: 47139
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!