Εσπερινός της Παναγίας της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

sifnos3

ROMFEA.GR | Πανηγυρικά τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Μαϊου στη Σίφνο ο εσπερινός της Αναλήψεως του Κυρίου, και της Παναγίας της "Χρυσοπηγής".

Στην φετινή Πανσιφνιακή πανήγυρη της Παναγίας προσκεκλημένοι του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ήταν οι Μητροπολίτες Κασανδρείας κ. Νικόδημος και Άρτης κ. Ιγνάτιος.

Να αναφερθεί ότι πριν από τον εσπερινό η ιερά εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγή μεταφέρθηκε από το λιμάνι των Καμαρών στον ιερό βράχο, αφού προηγουμένως, κατά το επιχώριο έθος, επιβιβάσθηκε επί του ταχυπλόου Speed Runer III, της Εταιρείας του Σιφνίου Πλοιοκτήτη κ. Λεωνίδα Ευγενίδη-Δημητριάδη, το οποίο πραγματοποιήσε τον διάπλου της νήσου.

Τιμές απέδωσε το Πολεμικό «ΡΟΥΣΣΕΝ» και η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Μετά την άφιξη της εικόνας της Παναγίας τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος κηρύξοντος το θείο Λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου και Σύρου και Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄.

Επίσης μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η ιερά εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής θα διέλθει λιτανευτικώς από όλα τα χωριά της Σίφνου και θα καταλήξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

sifnos1

sifnos2

sifnos5

sifnos6

sifnos4

Εμφανίσεις: 73629
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!