Συνάντηση εθελοντών καθηγητών κοινωνικού φροντιστηρίου στην Κατερίνη

kit2

Ευχαριστήριο δείπνο παρέθεσε η ενορία της Αγίας Άννης Κατερίνης το βράδι της Δευτέρας 26 Μαΐου στους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι κατά την διάρκεια του σχολικού έτους προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε παιδιά οικονομικά αδυνάτων.

Στο δείπνο παρακάθησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.

Η αύξηση των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, όπως τόνισε και ο Σεβασμιώτατος, είναι απόρροια της σύγχρονης οικονομικής κρίσης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Εκκλησία πρέπει να αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και να παίρνει πρωτοβουλίες για τη βοήθεια των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας.

Η Εκκλησία, κατέληξε, πρέπει βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των καιρών.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν και κυρίες οι οποίες βοηθούν στην προετοιμασία και διανομή καθημερινά πρωινού σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους εθελοντές, η προσφορά τους να βρει μιμητές και ανακοίνωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες έτσι ώστε τέτοιου είδους θεσμοί να επεκταθούν και σε άλλες ενορίες.

kit1

Εμφανίσεις: 39595
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!