Τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο τίμησε η Ι.Μ. Διδυμοτείχου

pal4

Τη μνήμη του μαρτυρικού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ του Παλαιολόγου και των συναγωνιστών του, υπερασπιστών της Πόλης, που έπεσαν στην 29η Μαΐου 1453 τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με σειρά εκδηλώσεων.

Το πρωΐ μετά την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο, την οποία παρακολούθησαν μαθητές σχολείων, κατατέθηκε στεφάνι στον αδριάντα του μαρτυρικού Αυτοκράτορα, που έχει στηθή απο το μακαριστό Μητροπολίτη Νικηφόρο μπροστά στην Εκκλησία.

Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν απο τον Διευθυντή του Α’ Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου κ. Παν. Αλεξανδράκη στην αίθουσα του Πευματικού Κέντρου του Ναού, για τις δομές άμυνας της Κωνσταντινούπολης και ξεναγήθηκαν με ντοκυμαντέρ στα τείχη της.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου και στα πλαίσια των ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΩΝ μίλησε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου ο Καθηγητής της Νεώτερης και σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Σπ. Σφέτας με Θέμα “100 χρόνια από το διωγμό του Ελληνισμού στην Αν.Θράκη και τη Μικρά Ασία (1914-2014)”.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που απέδωσε τραγούδια της Πόλης.

pal2

pal3

Εμφανίσεις: 42008
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!