50η επέτειος εγκαινίων Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κατερίνης

xaralampous-1

Με αρχιερατική θεία Λειτουργία και κτητορικό μνημόσυνο άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου 50 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, που λειτουργεί ως ενοριακός ναός του συνοικισμού Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης.

Οι εορτασμοί άρχισαν την Κυριακή 1 Ιουνίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στο τέλος της θ. λειτουργίας και του κτητορικού μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικούς σταυρούς μετά τιμητικού διπλώματος στους ιεροψάλτες της Ενορίας Σαφείρη Λογοθετίδη και Πολυάρχη Φίλιο, για την πολυετή διακονία τους στα αναλόγια του Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και τη σημασία της για τη ζωή και την παράδοση της Εκκλησίας μας, τονίζοντας και τη σχέση της με την 50ετή επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα συνεχισθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους.

xaralampous-2

xaralampous-3

Εμφανίσεις: 75650
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!