Θυρανοίξια Ιερού Εξωκκλησίου στο Μικρό Δέρειο (ΦΩΤΟ)

IMG 0004

Τα θυρανοίξια Ιερού Εξωκκλησίου στο Μικρό Δέρειο, που είναι αφιερωμένο στην Παναγία την επονομαζόμενη «Ακατάφλεκτη Βάτο» και τον Προφήτη Μωϋσή, τέλεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 1η Ιουνίου ε.ε. το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, παρουσία 500 περίπου πιστών που προσήλθαν από τις πόλεις και τα χωριά της επαρχίας μας.

Το ξωκκλήσι που αγιάστηκε βρίσκεται σε έναν ειδυλλιακό χώρο που πρόκειται προσεχώς να αξιοποιηθεί από την τοπική μας Εκκλησία, για Μοναστήρι και Κατασκηνώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το γεγονός σημείωσε ότι «ο Προφήτης Μωϋσής, τον οποίο ευλαβούνται και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής, άκουσε τη φωνή του Θεού μέσα από την Ακατάφλεκτη Βάτο, που προτυπώνει το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου, για τη σωτηρία του λαού του. Ακριβώς η Παναγία είναι εκείνη η οποία υπακούοντας στο θέλημα του Θεού μας χάρισε τη σωτηρία» και τέλος ευχήθηκε «η Παναγία δια πρεσβειών του Προφήτου Μωυσέως να προστατεύει τους ακρίτες μας, που φυλάσσουν την Πίστη και την Πατρίδα».

IMG 9997

IMG 0007

IMG 0012

IMG 0018

IMG 0029

IMG 9995

Εμφανίσεις: 51435
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!