Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

DSC05975

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος για την Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος τόνισε την σπουδαιότητα της εορτής λέγοντας χαρακτηριστικά "ότι με την Πεντηκοστή το Άγιο Πνεύμα μπαίνει στη ζωή της Εκκλησίας και την παρακολουθεί σ' όλη την πορεία της. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας στο έργο της. Είναι ο συμπαραστάτης, ο παρηγορητής και ο υπερασπιστής στη δύσκολη πορεία της. Τη μέρα της Πεντηκοστής το πρόβλημα των διαφορετικών γλωσσών ξεπεράστηκε με την ενότητα μέσα από την αποδοχή της ποικιλίας γλωσσών και πολιτισμών που χάρισε ο Παράκλητος. Οι απλοί, φοβισμένοι μαθητές του Χριστού μεταμορφώθηκαν με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σε θαρραλέους κήρυκες του Ευαγγελίου. Μπήκαν έτσι τα θεμέλια της ιστορικής πορείας της Εκκλησίας, που με το έργο της άρχισε σταδιακά να αγιάζει και να μεταμορφώνει τους ανθρώπους και την ιστορία του κόσμου".

DSC05926

DSC05934

DSC05935

DSC05943

DSC05955

DSC05977

DSC05981

Εμφανίσεις: 50053
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!