Tριήμερο μνημόσυνο μακαριστού γέροντος Γεωργίου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

arma1

Με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη, Προηγουμένου της Ι. Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, διατελέσαντος Ηγουμένου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως με τη συμμετοχή ευλαβών προσκυνητών, ετέλεσε Μικρά Αγρυπνία και τριήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γεωργίου, στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 9 Ιουνίου 2014.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον μακαριστό Γέροντα Γεώργιο, τον οποίον γνώρισε όταν ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόταν, ως Ιεροσπουδαστής την Ιερά Μονή Πεντέλης στην αρχή και κατόπιν την Ιερά Μονή ΑΡΜΑ, όπου ο π. Γεώργιος εγκαταβίωσε κατά τα έτη 1973-1974 με την συνοδεία νέων τότε μοναχών, πνευματικών του τέκνων.

Δημιούργησαν τότε πνευματικό σύνδεσμο, ο οποίος παρέμεινε έως εσχάτων.

arma

Εμφανίσεις: 42500
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!