Μαθητές και φοιτητές στον Μητροπολίτη Κίτρους

kitro-oukr-1

Με την ευκαιρία λήξης του σχολικού έτους ομάδα τελειόφοιτων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της ιστορικής κωμοπόλεως Δίου επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Τα παιδιά συνόδευαν ο Διευθυντής του Σχολείου και καθηγητές.

Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με τη σχολική ενότητα βιωματικής μάθησης στο θέμα «Εκκλησία και οικογένεια». Επίσης, υπέβαλαν και πολλές άλλες ερωτήσεις.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, και με την ιδιότητά του ως καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη επιστρέφοντας από προσκύνημα στο Άγιον Όρος.

Τους φοιτητές συνόδευαν Ουκρανοί καθηγητές τους, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Ιωάσαφ Μόρζα.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους καλωσόρισε τους φοιτητές και ευχήθηκε το προσκύνημά τους στο Άγιον Όρος να αποβεί πνευματικά ωφέλιμο.

Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εξετάσεις.

Τέλος, παρακάλεσε να μεταφέρουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπορίσπολ κ. Αντώνιο, ο οποίος παρέστη στις τελετές της Ενθρονίσεώς του, που έγιναν στην Κατερίνη 29-30 Μαρτίου.

Να σημειωθεί, ότι τον Μάϊο 2013 ομάδα 40 φοιτητών και καθηγητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου στα πλαίσια πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής.

Η επίσκεψη των Ουκρανών φοιτητών αποτέλεσε ουσιαστικά την ανταπόδοση της επισκέψεως εκείνης.

kitro-oukr-2

kitro-oukr-3

Εμφανίσεις: 37809
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!