Τον Άγιο Αυγουστίνο εόρτασε η Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

florina-6

Για την Romfea.gr | Ευάγγελος Σαμαράς

Τον έφορο και προστάτη της Άγιο Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια απόψε η ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στην περιοχή "Νεοφωτίστων" στη βόρεια είσοδο της πόλης της Φλώρινας, δίπλα στον ενοριακό Ιερό Ναό της αγίας Παρασκευής, την οποία ίδρυσε το 1999 ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης.

Το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστάτουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή των Αγίων Πάντων αλλά και στο πολυσχιδές έργο του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου κ. Αυγουστίνου που υπήρξε ιδρυτής της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού προκατόχου του ο τάφος του οποίου βρίσκεται στον περίβολο της Ιεράς Μονής, παρούσης και της Καθηγουμένης της Μονής Συγκλητικής Μοναχής.

florina-1

florina-3

florina-4

florina-5

0flor-5

0flor-6

0flor-7

0flor-8

0flor-9

Εμφανίσεις: 53394
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!