Επίσκεψη Σύριων Μητροπολιτών στην Ι.Μ. Κίτρους

neolaia-3

Το Σάββατο 14 Ιουνίου επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάο Πάολο (Βραζιλίας) κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός του Επίσκοπος Εδέσσης (Συρίας) κ. Ρωμανός, ελληνομαθείς Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Οι ξένοι Ιεράρχες ευρισκόμενοι στη Β. Ελλάδα, προκειμένου να μεταβούν στο Άγιον Όρος, επισκέφθηκαν την Κατερίνη, για να συγχαρούν τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, με την ευκαιρία της πρόσφατης αναδείξεώς του σε Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τους Αντιοχειανούς Αρχιερείς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος τους ξενάγησε στο Επισκοπείο και σε Ιερούς Ναούς της περιοχής.

Το βράδι της ίδιας ημέρας οι φιλοξενούμενοι Ιεράρχες, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και συνεργάτες του, παραβρέθηκαν σε Γιορτή Νεολαίας, που διοργάνωσε η Ενορία Αγίας Άννας Κατερίνης με τη συμμετοχή πλήθους νέων.

Στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο αφρικανός Ιερομόναχος π. Χαρίτων, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής.

Η Γιορτή Νεολαίας διοργανώθηκε με την ευκαιρία λήξης των σχολικών μαθημάτων και των κατηχητικών συνάξεων.

Ο Σεβασμιώαττος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους ξένους κληρικούς, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους κάλεσε να ευλογήσουν τους συγκεντρωμένους νέους, ενώ προέτρεψε τους τελευταίους να κάνουν τρόπο ζωής τον λόγο του Θεού και να μετέχουν στα Μυστήρια και τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

neolaia-1

neolaia-2

neolaia-4

Εμφανίσεις: 47799
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!