Θεμελίωση Πνευματικού Κέντρου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

themeliosi-16

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Λαμπρή η σημερινή ημέρα για τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, καθώς από σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην διαδρομή της ενορίας μέσα στην ιστορία, με την θεμελίωση του Πνευματικού Ενοριακού Κέντρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Την ημέρα της Εορτής των Αγίων Πάντων, που η Αγία Εκκλησία μας τους τιμά ως ζωντανές αποδείξεις της ζωοποιού χάριτος και της ενέργειας του Παρακλήτου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κιλκίς κ. Εμμανουήλ με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιλκίς πρωτ. Π. Κωνσταντίνου Κουτρή, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς Αρχ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη καθώς και του διακόνου π. Ιακώβου Ταλζιγιέ και πλήθος ευσεβών πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό.

Ένα όνειρο όλων των προκατόχων εφημερίων αλλά και των εκκλησιαστικών συμβουλίων όπως το χαρακτήρισε ο π. Επιφάνιος, το οποίο σιγά-σιγά παίρνει «σάρκα και οστά», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον μακαριστό Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Κωνσταντινίδη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς και καλό εργάτη του αμπελώνος του Χριστού, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά για να ξεκινήσει το μεγάλο αυτό έργο.

Το Πνευματικό Κέντρο θα περιλαμβάνει αρκετούς χώρους ώστε να φιλοξενεί τις διάφορες πνευματικές δραστηριότητες όπως: μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων 260 τμ για την πραγματοποίηση γάμων, βαπτίσεων, μνημοσύνων και εορτών, εντευκτήριο για τους νέους, αμφιθεατρική αίθουσα 100 θέσεων για ομιλίες και διάφορες εκδηλώσεις, δανειστική βιβλιοθήκη, δωμάτια φιλοξενίας , αίθουσες για κοινωνικό φροντιστήριο μαθητών καθώς ένα αρχονταρίκι και ένα μικρό Παρεκκλήσιον.

Η σημερινή ημέρα όμως ήταν συγκινητική και για έναν επιπλέον λόγο. Ένας άνθρωπος που διακόνησε τον Ιερό Ναό για περισσότερα από 20 χρόνια ως νεωκόρος, η κυρία Αναστασία Μιχαηλίδου, παραιτήθηκε από τη θέση της και μέσα σε έντονα συναισθηματική ατμόσφαιρα ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου π. Επιφάνιος μίλησε θερμά για την αδιάλειπτη παρουσία της και τη μεγάλη προσφορά της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ την ευχαρίστησε για τις καλές και πολύτιμες υπηρεσίες της προς την Εκκλησία και της απένειμε μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου και μια αναμνηστική πλακέτα.

Στην τελετή θεμελίωσης, παρόντος και του Βουλευτή του Νομού κ. Γεώργιου Γεωργαντά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς ευχήθηκε καλή αποπεράτωση του έργου και συνεχάρη τον εφημέριο του Ναού π. Επιφάνιο και όλους όσοι κοπιάζουν και προσπαθούν για το καλό της Εκκλησίας, προτρέποντας τους να μην σταματούν τον αγώνα, έχοντας υγεία και δύναμη.

themeliosi-1

themeliosi-2

themeliosi-3

themeliosi-4

themeliosi-5

themeliosi-6

themeliosi-7

themeliosi-8

themeliosi-9

themeliosi-10

themeliosi-11

themeliosi-12

themeliosi-13

themeliosi-14

themeliosi-15

themeliosi-17

themeliosi-18

themeliosi-19

themeliosi-20

themeliosi-21

Εμφανίσεις: 50177
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!