Πανηγυρική έναρξη των Η' Παυλείων στην Κόρινθο

IMG 8482

Η πανηγυρική έναρξη των «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2014» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί 22-6-2014 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου, με την Ι. Ακολουθία του Όρθρου, τον Καθαγιασμό του Ιερού Θυσιαστηρίου του συγκεκριμένου Ι. Ναού και την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Το εσπέρας του Σαββάτου 21-6-2014 έγινε η κατάθεση των Αγίων Λειψάνων για τον επανεγκαινισμό του Ι. Ναού υπό του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεώς μας, στην συνέχεια δε τελέσθηκε η Ι. Ακολουθία του Εσπερινού, στον οποίο και ομίλησε επίκαιρα ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε, κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, ο καθαγιασμός της σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας, πλαισιουμένου υπό ιερέων της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και επαγωγικώς εξηγούσε στο ευσεβές Εκκλησίασμα τα δρώμενα της εν λόγω Ιεράς Τελετής, για την καλύτερη κατανόηση αυτών εκ μέρους των πιστών.

Στην συνέχεια τέλεσε την πρώτη Θ. Λειτουργία στο εγκαινιασθέν Άγιον Θυσιαστήριον (προς)ευχόμενος υπέρ της «ειρήνης και καταστάσεως του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών, σωτηρίας και βοηθείας» του θεόθεν εμπεπιστευμένου ποιμνίου του αλλά και των δωρητών και κτιτόρων του συγκεκριμένου Ι. Ναού, που φιλότιμα προσέφεραν για την ανακαίνισή του, ώστε ασφαλώς να προσφέρεται η Θ. Ευχαριστία προς αγιασμόν του Λαού του Θεού.

Η όλη Ιερά Τελετή ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας προς τους Εφημερίους, Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και λοιπούς Εκκλησιαστικούς συνεργάτες, οι οποίοι επιμελώς φρόντισαν για την ανακαίνιση του εν λόγω Ιερού Ναού ως και με την πρόσκληση για την συμμετοχή των πιστών στις Εόρτιες Εκδηλώσεις για τον Απόστολο Παύλο, ο Οποίος στον συγκεκριμένο τόπο περιέφερε τους «ωραίους πόδας» Του, αφού εκεί «εκάθισε ενιαυτόν και μήνας έξ διδάσκων εν αυτοίς τον λόγον του Θεού» (Πραξ. ιη’, 11).

IMG 8367

IMG 8372

IMG 8379

IMG 8384

IMG 8387

IMG 8441

IMG 8476

IMG 8500

IMG 8583

IMG 8623

IMG 8634

IMG 8690

IMG 8735

IMG 8739

 

Εμφανίσεις: 41800
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!