Το Γενέθλιο του Αγίου Προδρόμου στην Ι.M. Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

prodromos-15

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στις 24 Ιουνίου η Αγία του Χριστού Εκκλησία τιμά και εορτάζει το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο οποίος είχε την μεγαλύτερη τιμή από κάθε άλλο άνθρωπο, είχε δηλαδή την τιμή να βαπτίσει τον ίδιο τον Δεσπότη Χριστό.

Έτσι, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, παραμονή της μεγάλης εορτής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Άγιο Πρόδρομο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου με την συμμετοχή ιερέων της ευρύτερης περιοχής και πλήθους ευσεβών πιστών.

Στο σύντομο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους λόγους που η Αγία Εκκλησία τιμά τα πρόσωπα εκείνα που άπτονται της Θείας Οικονομίας όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο οποίος αποτέλεσε το λυχνάρι εκείνο που φώτισε και προετοίμασε το δρόμο του Χριστού γι’ αυτό άλλωστε χαρακτηρίστηκε και Πρόδρομος.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του όμορφου ορεινού χωριού με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και μελών των τοπικών Συλλόγων.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων, το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Προδρόμου αποφάσισε να τιμήσει επί τη συμπλήρωση δέκα ετών ευκλεούς διακονίας τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεο Ζέρβα, υπογραμμίζοντας το πλούσιο έργο του με σημείο αναφοράς την ανέγερση του κωδωνοστασίου του Ναού.

Μια τιμητική διάκριση που επαίνεσε και ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος, αναφερόμενος στην αγαστή συνεργασία του Αρχιμανδρίτη και της κοινωνίας και εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχές του για τη συνέχεια.

prodromos-8

prodromos-9

prodromos-10

prodromos-11

prodromos-12

prodromos-13

prodromos-14

prodromos-16

prodromos-17

prodromos-18

prodromos-19

Εμφανίσεις: 45526
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!