Εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

an1

Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων εορτάσθηκε στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με συμμετοχή του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού των Νοσηλευτικών Καθιδρυμάτων της πόλης (πολιτικού και στρατιωτικού) και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Την κυριώνυμη μέρα της εορτής, 1η Ιουλίου ε.ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στο Παρεκκλήσιο πλαισιούμενος από ιερείς της πόλεως.

Στην ομιλία του τόνισε ότι το ουσιαστικό στοιχείο της εν Χριστώ ζωής των αγίων Αναργύρων είναι η προσφορά και η διακονία τους προς τους ανθρώπους και κάλεσε όλους να μετέρχονται τα προς το ζην όχι σαν επαγγελματίες αλλά ως κοινωνικοί λειτουργοί, που η διακονία και η προσφορά τους τίθενται στην διάθεση του κοινωνικού συνόλου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία τους την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Αθαν. Κακαλή, τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό, που εκκλησιάσθηκε, και συνεχάρη τον δραστήριο εφημέριο του Νοσοκομείου Αρχιμ. Νικόδημο Σκλέπα για την αξιέπαινη διακονία του.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κριού, του τέως Δήμου Τριγώνου.

an2

 

an3

an4

an5

an6

an7

an8

an9

Εμφανίσεις: 48771
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!