Πανήγυρις Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

IMG 0775

Με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε κι’ εφέτος η πανήγυρη του Προσκυνήματος των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο.

Το απόγευμα της 30ης Ιουνίου, παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον υπαίθριο Εσπερινό, που καθιερώθηκε πλέον να τελείται στον περίβολο του Ι. Προσκυνηματικού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ακολουθίας ομίλησε επίκαιρα στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών τόσο για την θαυματουργή δράση των Αγ. Αναργύρων όσο και για την επιτυχή έκβαση των «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ», η οποία δεν θα ήτο εφικτή χωρίς την καταλυτική παρουσία των Κορινθίων Χριστιανών.

Το πρωί της Τρίτης 1ης Ιουλίου της Θ. Λειτουργίας προέστη ο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου, Σεβ. Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο, από Ιερείς και Διακόνους.

Ο Μητροπολίτης Καβάσων κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο, προέτρεψε τους πιστούς, με πειθαρχία προς τον Επίσκοπό τους, να συνεχίσουν το μεγάλο και αξιέπαινο απ’ όλους φιλανθρωπικό έργο, που επιτελούν, το οποίο αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της διδασκαλίας του πολιούχου μας Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Ακολούθως, στάθηκε στον θαυμαστό βίο των Αγ. Αναργύρων, ο οποίος αποτελεί ύψιστο παράδειγμα Χριστιανικής αγάπης.

Την Ιερά αυτή πανήγυρη, που σήμανε και το τέλος των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Προστάτου μας Απ. Παύλου, υπό τον τίτλο «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ», έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον προσκεκλημένο του Αρχιερέα, τους Ιερείς του Προσκυνήματος αλλά και όλους τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και τους πιστούς, που απάντησαν στα καλέσματα της Τοπικής μας Εκκλησίας με υπακοή και έδωσαν σε όλες τις Εκδηλώσεις το δυναμικό τους παρόν, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα της Εκκλησίας υπό τον Επίσκοπό της.

Ταυτόχρονα τους προσκάλεσε στο Παγκορινθιακό προσκύνημα της Τήνου, κατά την 7η και 8η Ιουλίου, ώστε για μια ακόμη φορά να διατρανωθεί η αγαστή σχέση Ποιμενάρχου – Ποιμνίου και να ενισχυθεί η Φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητροπόλεως.

IMG 0637

IMG 0700

IMG 0720

IMG 0741

IMG 0810

IMG 0820

IMG 0921

Εμφανίσεις: 56227
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!