Επίσκεψη Μητροπολίτη Καρυστίας στην γενέτειρά του (ΦΩΤΟ)

karystias-13

Την 30η Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, μετέβη στην γενέτειρα του, τον Κοσμά Κυνουρίας, για να χοροστατήσει στις πανυγυρικές ακολουθίες προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων, ενός εκ των οποίων έλαβε και το χωριό την ονομασία του.

Ο περικαλής ναός των Αγίων Αναργύρων, όπως και η αρχοντική πλατεία του χωριού, είχαν απο νωρίς γέμισει απο ευλαβείς προσκυνητές, Κοσμίτες και μη, οι οποίοι ανελλιπώς κάθε χρόνο προσέρχονται με κατάνυξη στο χωριό, απο κάθε τόπο, για να τιμήσουν τους προστάτες Αγίους την ημέρα της εορτής τους.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε τόσο στον πανυγυρικό εσπερινό μετ´ αρτοκλασίας, ο οποίος συνοδεύτηκε και απο παράκληση προς τους εορτάζοντες Αγίους, όσο και στην Θεία Λειτουργία της επομένης.

Την Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Αναργύρων και τεμαχίων των τιμίων λειψάνων τους.

Στο τέλος των πανυγυρικών εκδηλώσεων, ως είθισται στο χωριό, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τα ονόματα των Κοσμιτών φοιτητών νέων, που για φέτος θα λάβουν χρηματικό βοηθημα.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται απο το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο αδελφός του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος, ιδιαίτερα συγκινημένος, έδωσε τις επιταγές στους δικαιούχους, με την αναφορά οτι από το χωριό δεν έχουν λείψει ποτέ οι ευσεβείς ευεργέτες και με την παραίνεση αυτοί να βρουν μιμητές και στο μέλλον.

Στην συνέχεια, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του εορτάζοντος ναού, παρεθεσε σε παρακείμενο κέντρο, γεύμα στον Σεβασμιώτατο, στην συνοδεία του και στις αρχές του τόπου.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Μονή της μετανοίας του, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελώνης, στην οποία φιλοξενείται και η ομώνυμος θαυματουργος εικόνα.

Εκεί χοροστάτησε στον εσπερινό, την παράκληση προς την Παναγία και στην Θεία Λειτουργία της επόμενης ημέρας, ακολουθίες αφιερωμένες στην εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου.

Η μοναστική αδελφότητα περιποιήθηκε την Θεία Ακολουθία, έλαβε τις ευχές και την αγιαστική χάρη.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην Κύμη, έδρα της Μητροπόλεως του.

karystias-1

karystias-2

karystias-3

karystias-4

karystias-5

karystias-6

karystias-7

karystias-9

karystias-10

karystias-11

karystias-12

karystias-14

karystias-23

karystias-15

karystias-16

karystias-17

karystias-18

karystias-19

karystias-20

karystias-21

karystias-22

Εμφανίσεις: 86905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!