Συγκινητικός αποχαιρετισμός στο νέο Μητροπολίτη Φωκίδος

fokidos

Το πρωί της Κυριακής 6 Ιουλίου 2014, στο Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, τελέσθηκε σε συγκινησιακό κλίμα, αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου ως προεξάρχοντος.

Το συλλείτουργο τελέσθηκε, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας να συγχαρεί και να αποχαιρετήσει το νέο Μητροπολίτη Φωκίδος, ο οποίος κατάγεται από τη Σπάρτη και επί μία πενταετία πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τόνισε ότι η εκλογή τού μέχρι πρότινος Επισκόπου Ανδρούσης σε Μητροπολίτη Φωκίδος αποτελεί τιμή για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης γενικότερα και τη γενέτειρά του Σπάρτη ειδικότερα.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι ασπάζεται τη συγκίνηση του νέου Μητροπολίτη, αφού προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ναό όπου βαπτίστηκε και διακόνησε ως παιδί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτυχημένη τριακονταπενταετή διακονία του κ. Θεοκτίστου στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, όπου παρουσίασε και πλούσιο εκπαιδευτικό έργο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος έπλεξε το εγκώμιο του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος, κάνοντας αναφορά στο ήθος, την πνευματική αρτιότητα και τη θεολογική του κατάρτιση, ενώ παράλληλα εξομολογήθηκε ότι, αν ήταν βέβαιος ότι στο μέλλον θα τον διαδεχόταν, δε θα σκεφτόταν επ’ ουδενί τη μετάθεσή του σε άλλη Μητρόπολη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε στο νέο Μητροπολίτη να ποιμαίνει υποδειγματικά την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, ενώ, όσον αφορά την προσωπική συνεισφορά του στην ανάδειξή του σε Μητροπολίτη τόνισε ότι αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αγάπης και της αναγνώρισης στο πρόσωπό του.

Ως αναμνηστικό δώρο ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στο νέο Μητροπολίτη Φωκίδος ένα εγκόλπιο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως μας πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος αποχαιρέτησε εκ μέρους των κληρικών το Σεβασμιώτατο κ. Θεόκτιστο.

Ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με το νέο Μητροπολίτη, από την εποχή που ήταν ακόμα παιδί, τονίζοντας ότι από τότε θαύμαζε το ζήλο και την αγάπη του για το Θεό και την Εκκλησία. Στη συνέχεια δώρισε στο Σεβασμιώτατο κ. Θεόκτιστο, εκ μέρους των κληρικών του Μητροπολιτικού ναού και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, μία ποιμαντορική ράβδο.

Ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για όσα υλικά και πνευματικά του πρόσφερε απλόχερα την πενταετία που συνεργάστηκαν.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκτιστος τόνισε ότι φεύγει γεμάτος από την αγάπη και τη στοργή του Ποιμενάρχη μας, τον οποίο θαυμάζει για το ψυχικό μεγαλείο, την ευπρέπειά του και το σπουδαίο πνευματικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος ζήτησε συγγνώμη από τον Ποιμενάρχη μας αν κάποια στιγμή τον πίκρανε με τη στάση ή τις άστοχες ενέργειές του, ενώ εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του ανέφερε επί λέξει: "πλέον η Μητρόπολη Φωκίδος είναι και δική σας…".

Ο κ. Θεόκτιστος ευχαρίστησε τους κληρικούς και τους λαϊκούς υπαλλήλους της Ιεράς Μητροπόλεως μας για την άψογη συνεργασία καθώς και τον ευσεβή λαό για την αγάπη και τη συμπαράστασή του υπογραμμίζοντας συγκινημένος ότι αφήνει μεγάλο μέρος της καρδιάς του στη γενέτειρά του.

Τέλος τόνισε ότι θα προσεύχεται για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και το ίδιο παρακάλεσε να κάνουν για τον ίδιο όσοι τον αγαπούν και τον σκέφτονται. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκτιστος έκανε τη διανομή των αντίδωρων, δεχόμενος τις ευχές των παρευρισκόμενων πιστών.

Είθε ο Δωρεοδότης Θεός να επιδαψιλεύει στο Σεβασμιώτατο κ. Θεόκτιστο υγεία, πνευματική διαύγεια και δημιουργικότητα, ώστε να αφήσει, με το θεάρεστο έργο του, ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΩΚΙΔΟΣ

fokidos2

fokidos3

fokidos4

fokidos5

fokidos6

Εμφανίσεις: 81234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!