Ο νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος στην Κατερίνη

elas-3

Την Τρίτη 8 Ιουλίου ο νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης και λαϊκοί συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ελασσώνος επεσκέφθη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο, προκειμένου να λάβει την ευχή του.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, όπου λειτουργούν για τη φετινή χρονιά κατασκηνωτικές περίοδοι φιλοξενίας παιδιών.

Τους Σεβασμιωτάτους και τους συνοδούς τους υποδέχθηκε ο Αρχιμ. Παύλος Ντούρος, υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», τα στελέχη, οι εθελοντές και οι κατασκηνώτριες της α΄ περιόδου των μικρών κοριτσιών.

Ο Σεβασμιώτατος Κίτρους ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα μακροχρόνια και καρποφόρα αρχιερατεία, ενώ ο τελέυταίος αναφέρθηκε στην πολυετή πνευματική σχέση που συνδέει τους δύο ιεράρχες από τους πνευματικούς τους πατέρες, Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμονα και μακαριστό Ελασσώνος κυρό Βασίλειο. Επιπλέον, ο νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων διετέλεσε προ 20ετίας φοιτητής του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου στην τότε Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης (νυν Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία).

Οι δύο Μητροπολίτες και οι συνοδοί τους προσκύνησαν στο ανακαινισμένο καθολικό της Ιεράς Μονής και συδείπνησαν με τις κατασκηνώτριες.

elas-2

elas-4

elas-1

Εμφανίσεις: 107283
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!