Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα στη Φοινικούντα (ΦΩΤΟ)

messinias-17

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, Πολιούχο και Προστάτιδα της Φοινικούντας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, του Θεοφ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, τονίζοντας τη διαχρονικότητα της πίστης και της ευλάβειας του γένους προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνος, κατόπιν φανερώσεως της Παναγίας στον ύπνο ευλαβούς γερόντισσας, η οποία δε βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκληση που απηύθυνε στον ίδιο αλλά και στους υπόλοιπους προσκεκλημένους Αρχιερείς.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Φοινικούντας προς αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

messinias-1

messinias-2

messinias-3

messinias-4

messinias-5

messinias-6

messinias-7

messinias-8

messinias-9

messinias-10

messinias-11

messinias-12

messinias-13

messinias-14

messinias-15

messinias-16

messinias-18

messinias-21

messinias-19

messinias-20

messinias-22

messinias-23

messinias-24

messinias-25

Εμφανίσεις: 100804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!