Η Νάξος τίμησε τον Άγιο της (ΦΩΤΟ)

nikomidia-20

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου 2014 στην Νάξο και συγκεκριμένα στο Νεόδμητο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου, προστάτου και πολιούχου του νησιού μας.

Πλήθη πιστών, ιδιαιτέρως νέων, προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες του Οσίου Νικοδήμου, να τιμήσουν την μνήμη Του και να αποθέσουν στο Ιερό του Λείψανο τα φορτία των προβλημάτων της ζωής εκπληρώνοντας το «τάμα» τους δείχνοντας έτσι την μεγάλη ευλάβεια τους στον Θεό και τον «δικό τους» Άγιο Νικόδημο.

Στη φετινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Την παραμονή, Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 το απόγευμα, και ώρα 19:45 έγινε η υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Θεοκτίστης της εν τω Ιερώ Ναώ Παναγίας Εκατονταπυλιανής ασκησάσης (10ος αιώνας μ.Χ) το οποίο υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Εν συνεχεία εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ του Θείου Κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρουσίασε τους προσκεκλημένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του.

Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας τελέστηκε Ολονύκτια Αγρυπνία η οποία κορυφώθηκε με την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε περί τις 3.00 το πρωί της Δευτέρας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο. Συλλειτούργησαν οι ως άνω Αρχιερείς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικοδήμου και αμέσως μετά έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και της Αγίας Θεοκτίστης στους δρόμους της Νάξου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με μυρτιές και δάφνες.

Στην Ιερά Λιτανεία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και συμμετείχαν οι ως άνω Αρχιερείς, όλος ο Ιερός κλήρος του νησιού, τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως αναρίθμητη στρατιά ευσεβών χριστιανών.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Νάξιος Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης. Συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικ. Συρμαλένιος, ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, ο εκλεγμένος Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού και Περιφερ. Διοικητής Κυκλάδων και οι εκπρόσωποι των Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας. Στην κεντρική Πλατεία και επί της Μαρμάρινης εξέδρας τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών του Αγίου μας, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας.

Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου μας την κατά Θεόν πρόοδο καί πνευματική προκοπή όλων και ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους προαναφερθέντες επισήμους και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που με την φροντίδα της Ηγεσίας του λάμπρυνε φέτος την Πανήγυρή μας.

nikomidia-1

nikomidia-2

nikomidia-3

nikomidia-4

nikomidia-5

nikomidia-6

nikomidia-7

nikomidia-8

nikomidia-9

nikomidia-10

nikomidia-11

nikomidia-12

nikomidia-13

nikomidia-14

nikomidia-15

nikomidia-16

nikomidia-17

nikomidia-18

nikomidia-19

 

Εμφανίσεις: 78734
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!