Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη (ΦΩΤΟ)

ekali-17

Μέσα σε κλίμα λαμπρότητος και εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας εορτάστηκε εις τον ομώνυμον παλαιόν και ιστορικόν Ναόν της Εκάλης η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνης.

Την παραμονή της εορτής εις τον πανηγυρικόν αρχιερατικόν εσπερινόν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, πολύ αγαπητός εις την τοπικήν εκκλησίαν της Εκάλης,καθώς υπηρέτησε ως εφημέριος του ναού επι 15 συναπτά έτη.

Τον Σεβασμιώτατον πλαισίωσαν ο Ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και τον θείον λόγον κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης.

Σημειώνουμε την τιμητική παρουσία του Ουκρανού πρέσβεως κ. Βλαδίμηρου Σκουρόβ.

Την κυριώνυμον ημέραν της εορτής την αρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος απο Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον θείον λόγον κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Νικάνωρ Καραγιάννης.

Παρέστησαν ο εντιμότατος Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος και άλλοι τοπικοί φορείς.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του νεοεκλεγέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η πάνδημος και μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων της Αγιάς Μαρίνης, με την αθρόα συμμετοχή του ιερού κλήρου με επικεφαλή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο Χρίστο Κυριακόπουλο και του πιστού και ευλογημένου λαού.

Προ της απολύσεως και εις ένδειξιν αναγνωρίσεως της πολυετούς διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, οι Ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφεραν εις τον πολυσέβαστον Μητροπολίτην Αρχιερατικόν εγκόλπιον.

Την εορτήν έκλεισε με τις δέουσες ευχαριστίες εκ μέρους των Ιερέων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο Πρόεδρος αυτού π. Νικόλαος Μωραΐτης.

ekali-2

ekali-4

ekali-1

ekali-3

ekali-5

ekali-6

ekali-7

ekali-8

ekali-9

ekali-10

ekali-11

ekali-12

ekali-13

ekali-14

ekali-15

ekali-16

ekali-18

ekali-19

ekali-20

ekali-21

ekali-22

ekali-23

Εμφανίσεις: 54434
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!